Burenavond

Tijdens de Burenavond openden veel Nederlandse musea hun deuren speciaal voor mensen uit de buurt.

Ook in het Van Gogh Museum vond een feestelijke Burenavond plaats, die met grote belangstelling werd bezocht. Maar liefst 261 buren van het Van Gogh Museum volgden een speciale rondleiding langs de vaste collectie en brachten een bezoek aan de tentoonstelling Dreams of nature. Symbolisme van Van Gogh tot Kandinsky en de presentatie Schoonheid in veelvoud. Hoogtepunten uit de prentencollectie van het Van Gogh Museum. Daarnaast konden de buren onder het genot van een welkomstdrankje genieten van alles wat de Vrijdagavond in het museum te bieden heeft: dj’s, performances, een bar en natuurlijk heel veel kunst.

De Burenavond werd landelijk georganiseerd door de Nederlandse Museumvereniging en mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij.