In de top 25 best bezochte museums in de wereld

Met de 1.600.300 bezoekers in 2011 stond het Van Gogh Museum op de 23ste plaats in de lijst van best bezochte musea ter wereld. Dit heeft de toonaangevende krant The Art News Paper bekendgemaakt. Directeur Axel Rüger zegt hierover: ‘Wij zijn trots dat het museum in dit illustere lijstje voorkomt met musea zoals het Louvre en het Museum of Modern Art, en we zijn ontzettend blij dat ons publiek zoveel belangstelling heeft voor de collectie en de programmering van het Van Gogh Museum.’

2011 was voor het Van Gogh Museum het op één na succesvolste jaar in zijn geschiedenis met goed bezochte tentoonstellingen zoals Picasso in Parijs, 1900-1907, Van Gogh in Antwerpen en Parijs en Snapshot. Schilders en fotografie 1888-1915. De stijging ten opzichte van 2010 is flink: er zijn in 2011 10,7% meer mensen naar het museum gekomen. Al in augustus 2011 werd, eerder dan verwacht, de mijlpaal van 1 miljoen bezoekers gehaald. Het Van Gogh Museum was het best bezochte museum van Nederland.