Eerste rit Turing Museumpleinbus

Gratis vervoer naar het Museumplein voor basisscholen

De Turing Museumpleinbus maakte 8 februari zijn eerste rit. In alle vroegte haalde de bus 23 scholieren op uit Zaandam, om ze gratis te vervoeren naar het Museumplein in Amsterdam. Daar kregen zij een leuke en leerzame rondleiding in het Van Gogh Museum.

Rijks, Van Gogh of Stedelijk
Uit onderzoek is gebleken dat het vervoer de grootste drempel vormt voor scholen om met hun leerlingen een museum te bezoeken. Met de Turing Museumpleinbus worden duizenden schoolkinderen uit groep 6, 7 en 8 van scholen uit de wijde omtrek van Amsterdam de komende jaren gratis en gemakkelijk vervoerd om kennis te maken met het Rijksmuseum, Van Gogh Museum en Stedelijk Museum Amsterdam. De 3 Museumpleinmusea presenteren met elkaar een overzicht van de hoogtepunten van de Nederlandse kunstgeschiedenis met Rembrandt, Van Gogh en Rietveld, vanaf de 17de eeuw tot nu. De educatieve programma’s van de musea zijn op elkaar afgestemd.