Expositie brievenedities Van Gogh

In de Airport Library Schiphol

Voordat miljoenen reizigers op luchthaven Schiphol het vliegtuig instappen, kunnen ze op de Holland Boulevard kennismaken met de Nederlandse kunst en cultuur. De kunstenaar Vincent van Gogh neemt een belangrijke plaats in binnen het culturele erfgoed van ons land.

In de Airport Library Schiphol op de Holland Boulevard verzorgde het Van Gogh Museum van eind maart tot half augustus een kleine expositie met uitgaven over Van Goghs brieven uit de collectie van de Van Gogh Museumbibliotheek. Er was een selectie te zien van de verschillende brievenedities die de afgelopen jaren in verscheidene talen zijn verschenen.

De Airport Library Schiphol, met literatuur, muziek en films, is een gezamenlijk en uniek initiatief van Amsterdam Airport Schiphol en de Nederlandse Openbare Bibliotheken waar passagiers boeken kunnen lezen in 29 talen, muziek kunnen luisteren en films bekijken en gratis downloaden.