Facebookactie

Vote your favourite Vincent

In de aanloop naar de tijdelijke verhuizing van het Van Gogh Museum naar de Hermitage Amsterdam konden mensen vanaf 20 augustus via de Facebookactie Vote for your favourite Vincent stemmen op hun favoriete werk van Van Gogh, waarmee ze gelijk kans maakten op een prijs. De stemactie was zo niet alleen contest maar gaf ook een sneak preview van de collectie die in de Hermitage Amsterdam te zien zou zijn.

Eind september opende het museum de presentatie Vincent. Het Van Gogh Museum in Hermitage Amsterdam. De presentatie was verdeeld in 7 thema’s, en zo ook de stemactie: de actie duurde 7 weken en elke week kwam een nieuw thema uit de presentatie aan bod met de bijbehorende werken.

Van Gogh beroert met zijn werk mensen over de hele wereld, blijkt uit de vele reacties van de deelnemers aan de actie. Iedereen die ingelogd was op Facebook kon met Vote for your favourite Vincent 7 weken lang hun verhaal bij een schilderij of tekening achterlaten.