Miljoenste bezoeker op 15 augustus

Het Van Gogh Museum verwelkomde in 2012 zijn miljoenste bezoeker op 15 augustus, nog vlak voor het tijdelijke verblijf in de Hermitage Amsterdam. In 2011 werd de miljoenste bezoeker een week eerder welkom geheten. In vergelijking met afgelopen jaren lagen de bezoekersaantallen op schema. Van het totaal aantal kunstliefhebbers dat naar het museum ging, kwam 88% uit het buitenland en 12% uit Nederland in de resultaten tot en met juli 2012. De afgelopen 5 jaar schommelt het aantal Nederlanders dat het museum bezoekt tussen de 9% en 13%. Er is een stijging te zien van het aandeel toeristen uit Australië, Groot-Brittannië, Rusland, Brazilië, Zuid-Korea en China. Opvallend is een toenemende variatie van de Oost-Europese nationaliteiten.