Online game Van Gogh Museum wint zilveren European Design Award

Camilles kijkdoos, een online game voor jonge kinderen, won op 26 mei 2012 in Helsinki de zilveren European Design Award. Met dit spel van het Van Gogh Museum maken kinderen een digitale kijkdoos, waarbij ze animaties gebruiken die geïnspireerd zijn op de schilderijen van Van Gogh. Camille Roulin, een jongetje dat in 1888 een aantal keer door Van Gogh werd geportretteerd, speelt hierin een belangrijke rol. Eén portret van Camille is te zien in het Van Gogh Museum. Met Camilles kijkdoos wil het Van Gogh Museum ook buiten de muren van het museum toegankelijk zijn. De online game maakt jonge kinderen bekend met de werken van Van Gogh en laat ze tegelijkertijd experimenteren met perspectief in 2D en 3D.