Op de Uitmarkt

Op de Uitmarkt stond bij Van Gogh Museum de grote presentatie Vincent. Het Van Gogh Museum in de Hermitage Amsterdam centraal. De tijdelijke verhuizing naar de Hermitage Amsterdam werd vanaf juni veelvuldig aangekondigd en kreeg ook op de Uitmarkt veel aandacht. Bezoekers kregen een vooruitblik op de topwerken, prenten, brieven en objecten die later aan de Amstel te zien zouden zijn. De werken laten samen de persoonlijke zoektocht zien van Vincent van Gogh naar de kern van zijn kunstenaarschap. Met deze prachtige presentatie kondigde het museum vanuit de stand op het Museumplein de tijdelijke verhuizing naar de Hermitage Amsterdam groots aan. Met de verhuizing naar de Hermitage bleven ook tijdens de verbouwing van het museum de topstukken uit de collectie voor iedereen toegankelijk in Amsterdam.