Startschot Van Gogh Europe

Europese Van Gogh-locaties bundelen krachten voor behoud erfgoed

In het Van Gogh Museum ondertekenden op 9 februari ruim 20 Europese organisatie de Van Gogh Europe-overeenkomst. Dit vormde het startsein voor een internationaal samenwerkingsverband dat zich actief inzet voor het behoud van het erfgoed van Vincent van Gogh. Vier instellingen staan aan de basis van deze samenwerking: het Van Gogh Museum, het Kröller-Müller Museum, Van Gogh Brabant en Mons 2015 (Mons is in 2015 Culturele Hoofdstad van Europa). Samen vormen zij onder de naam Van Gogh Europe de kern van een samenwerkingsverband tussen circa 30 instellingen in Nederland, België, Frankrijk en Engeland.

Van Gogh Europe verbindt de plekken waar Van Gogh heeft gewoond en gewerkt en de instellingen waar zijn werk wordt bewaard, onderzocht en getoond.