Van Gogh Moves

Verhuizing naar de Hermitage Amsterdam

Het Van Gogh Museum sloot op 24 september 2012 zijn gebouw aan het Museumplein voor een renovatieperiode van zeven maanden. Om het leven en werk van Vincent van Gogh toegankelijk te houden voor publiek, verhuisde een groot deel van de Van Gogh-collectie in deze periode naar de Hermitage Amsterdam. Publiekslievelingen als Zonnebloemen, De slaapkamer, Irissen, Korenveld met kraaien en De aardappeleters waren daar van 29 september 2012 tot  25 april 2013 te zien in de presentatie Vincent. Het Van Gogh Museum in Hermitage Amsterdam. Maar liefst 75 topwerken uit de collectie verhuisden binnen vijf dagen van het Museumplein naar de Amstel. De verhuizing was een complex project dat in korte tijd is uitgevoerd. Planning, beveiliging, transport en inrichting waren zorgvuldig en strak geregeld, zodat de werken zo snel mogelijk weer te zien waren.